Explica’ns amb Mingo Venero

Una història global, milers d’històries personals

Per veure les fotos, clica en el cartell

 

Mingo Venero

És un fotògraf documental (nascut en 1977 a Santander, Cantàbria) compromès amb els drets humans i la justícia social. El seu treball documental se centra en les desigualtats socials, les migracions i els drets de la infància, donant visibilitat i veu a les persones més desfavorides.

Creu en la fotografia com a eina per al canvi de consciències humanes. Canviar el món és molt difícil, impossible podria dir, però no per això vol deixar de creure que els esforços de moltes persones per canviar les coses no seràn en va. La fotografia és l’eina, la “excusa” que va trobar per mostrar, amb el seu punt de vista, una part del que ocorre al món. Explicar històries sempre a través de les persones que han volgut ser la veu i la imatge de moltes unes altres que són anònimes.

Biografia

Mingo Venero va començar en 2003 amb la fotografia, iniciant la seva formació de la mà del fotògraf càntabre Manuel Alcalde. Des de llavors no s’ha desenganxat de la càmera. En 2006 li concedeixen la Beca d’Arts Plàstiques del Govern de Cantàbria, la qual cosa li permet viatjar a Barcelona i especialitzar-se en el Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC).

Des de 2006 ha desenvolupat projectes i col·laboracions en països d’Europa, Àfrica i Amèrica Llatina amb diferents ONG com Save The Children, Metges Sense Fronteres, Metges del Món o SOS Kinderdorf International, entre d’altres. També desenvolupa una fotografia d’autor aprofitant el carrer i els espais públics com a escenaris dels seus treballs, un fet espontani des del seu primer rodet.

Membre fundador en 2011 del col·lectiu de fotografia urbana “Calle 35”, i en 2014 de la plataforma fotogràfica Territoris Lliures, amb la qual publica el llibre Passaport Territoris Lliures.

Ha exposat de manera individual i col·lectiva en més de 70 exposicions en institucions públiques, galeries privades, museus i festivals en diferents països. Els seus projectes han estat reconeguts en certàmens nacionals i internacionals com la Beca d’Arts Plàstiques del Govern de Cantàbria, Premi Internacional de Drets Humans REVELA, Premi Internacional GEA PHOTOWORDS, Beca Professional del Seminari de Fotografia i Periodisme d’Albarracín, Premi Pancho Cossío de Fotoperiodisme, Beca Nou Talent de les Trobades Fotogràfiques de Gijón i finalista en els Premis de Reportatge i Fotografia Humanitària Luis Valtueña, World Report Award, ANI-Visa pour l’Image i Moscow International Foto Awards, entre d’altres.

Compagina els seus projectes personals amb la docència des de 2006, sent professor a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Màster Internacional de Fotografia Contemporània de l’Escola EFTI i en centres culturals i escoles de fotografia de Cantàbria, Madrid i Catalunya.

Links

www.mingovenero.com

www.instagram.com/mingovenero/

www.facebook.com/MingoVenero

https://twitter.com/MingoVenero

Ponència

UNA HISTÒRIA GLOBAL, MILERS D’HISTÒRIES PERSONALS

Durant la presentació es realitzarà un recorregut per diferents treballs de l’autor a través dels quals ens mostrarà l’ús que ha donat a la fotografia com a mitjà per explicar històries. Partint d’històries globals, com poden ser entre d’altres la migració, la pobresa o la violació de drets humans, descobrirem les històries personals que permeten acostar-nos i empatitzar, des d’aquesta proximitat, amb els seus protagonistes i entendre la seva necessitat i el dret a ser escoltats.

Esta entrada fue publicada en 2018, Explica'ns el teu rotllo y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.