Explica’ns el teu Rotllo amb Marc Travé

Tres mesos a l’antàrtida

Marc Travé

Tres mesos a l’Antàrtida

La presentació versarà sobre les vivències d’un enginyer de telecomunicacions en un projecte de recerca de comunicacions (amb la Universitat Ramon Llull d’Enginyeria i Arquitectura La Salle) a la Base Antártica Española Juan Carlos I, situada a l’illa Livingstone.

El Marc ens explicarà el viatge d’anada i tornada a l’Antàrtida, així com les vivències i peripècies del dia a dia d’aquells tres mesos d’estada en aquest entorn tan meravellós i agressiu a la vegada.

Explica’ns el teu rotllo – Grup Fotogràfic “El Gra”

Dijous 28 de novembre de 2019, al Centre Excursionista de Rubí, a les 20.00

SINOPSI I BIOGRAFÍA

Lluny dels passos d’Amundsen o Scott, el valor dels quals hauria d’impressionar a més d’un aventurer, posar els peus a l’Antàrtida suposa una aventura increïble, la dimensió de la qual no albires fins que ets allà. Ni tan sols el primer dia, o el segon. És quan t’adones que aquella vista que tens, solament uns pocs afortunats han pogut gaudir-la primer. Llavors tens clar que allò va de veres.

Així podria començar a explicar d’una de les experiències vitals més impactants i impressionants de la meva vida. Si algú vol un resum ràpid de la situació, la puc oferir amb quatre paraules: hi fa molt fred. Però quedar-se amb aquesta visió és un resum tremendament minso.

La preparació del viatge, l’experiència vital de ser on ets, el dia a dia a la base, els materials, treballar en un ambient aïllat, els riscos i les precaucions per a prevenir-los, la companyonia o el silenci sepulcral, navegar amb balenes, icebergs, la llum solar o la seva absència… I la llista seguiria durant hores.

Potser no podré explicar-ho tot en una estona, no obstant puc intentar compartir l’experiència a bocins per tal d’acostar un continent molt més desconegut del que ens pensem. Un continent del qual sovint en sentim parlar tant dels perills que corre com de les meravelles que s’hi amaguen, però que també sovint ningú mai explica com és la vida dels qui l’exploren.

Us animeu a venir? (porteu abric, per si de cas).

Biografia:

Enginyer de Telecomunicacions, ha estat sempre relacionat amb projectes de recerca, la docència universitària i la innovació tecnològica en el seu vessant professional, així com emprenedor en diferents projectes tecnològics i culturals.

L’afició a la fotografia sempre ha estat acompanyant-lo, malgrat confessa ser un fervorós espectador i un amateur professional amb més passió que habilitat.

Si el voleu conèixer més en el vessant personal, és president de Ayudar Jugando (www.ayudarjugando.org), fundador i redactor del podcast 0 en Cordura (@0encordura) i Polifrikis (emès a www.cugat.cat) i redactor de robòtica educativa per a infants i joves al portal d’oci familiar BaM! (www.bebeamordor.com).

Esta entrada ha sido publicada en 2019, Explica'ns el teu rotllo y etiquetada como , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.