Explica’ns el teu rotllo amb Miquel Mas «Humans»

MIQUEL MAS

Rubí (Barcelona), 1948

Va ser identificat com a dibuixant precoç ja en edat escolar i va exposar per primera vegada als 13 anys. Va estudiar disseny gràfic a la prestigiosa Escola Massana i va aprendre litografia al Conservatori de les Arts del Llibre de Barcelona.

Durant la seva trajectòria, de més de seixanta anys, ha investigat i desenvolupat diferents maneres d’expressar-se plàsticament.

Des de l’any 1976, en què es comença a dedicar plenament a la pintura, ha exposat a diferents ciutats catalanes, espanyoles i europees.

Ha participat en escenografies per a espectacles de dansa, teatre i òpera.

Explica’ns el teu rotllo

HUMANS

Fotografies – Pintures i dibuixos

Miquel Mas ha viatjat al continent africà en diverses ocasions: el Marroc, Tunísia, Egipte, Mali, Burkina Faso, la Costa d’Ivori, Namíbia, Etiòpia i el Senegal. També ha recorregut Bangladesh, Tailàndia, Laos i l’Índia, i amb l’ajut de la seva càmera fotogràfica n’ha capturat la llum, els colors, la gent, els costums, la manera de viure… De cada viatge s’ha emportat grans sensacions i experiències que ha guardat en el seu interior i que, després d’un temps de maduració, va decidir plasmar mitjançant el llapis i els acrílics. Neix la sèrie “Humans”.

El 2006, va muntar una de les primeres exposicions dels “Humans” al Centre Cultural Caixa Terrassa, a Terrassa, i al pròleg del catàleg, Joan Manuel Tresserras hi escriu:

[…] Amb la seva precisa i sofisticada tècnica de construcció de les superfícies dels rostres, no només ens trasllada estats d’ànim conjunturals de les persones dibuixades i pintades, sinó que també ens tradueix aquelles qualitats profundes i subtils que les vinculen al bagatge de les seves complexes tradicions culturals.

[…] Perquè és així que, en l’obra de Mas, el realisme i l’hiperrealisme es fan expressionisme. Cantant el divers. Exposant el desigual. Denunciant l’injust.”

Esta entrada ha sido publicada en 2023, Explica'ns el teu rotllo, Foto y etiquetada como , , , . Guarda el enlace permanente.