Explica’ns amb Albert Merino

Bestiari

 

 

 

Per veure les fotos, clica en el cartell

Albert Merino és artista visual

La seva obra s’inscriu dins el génere de al videocreació o el videoart. Amb el conjunt de la seva obra qüestiona la capacitat de la imatge de representar la realitat, tot treballant amb una imatge intervinguda a mig camí entre la realitat i la ficció. El vídeo és per ell una eina de deconstrucció amb la qual reinterpretar aquesta realitat i recontextualitzar-la, creant nous imaginaris i desenvolupant un univers visual propi

Les seves peces de vídeo exploren diferents temàtiques, de manera que el cos de la seva obra és força heterogeni. Interessat a descompondre el llenguatge visual, ha experimentat amb diferents formes de narració que comprenen des d’un llenguatge no narratiu, fins a la comèdia o el fals documental. Obres de caràcter intimista donen pas al sarcasme o a la ironia i a reflexions sobre la relació de l’home amb l’entorn, la memòria o l’alteritat.

Albert Merino es va llicenciar en Belles Arts a les universitats de Barcelona i la Kunsthochschule Berlin Weißensee. A través d’un llenguatge híbrid on utilitza diferents elements gràfics i animacions, crea un ampli registre amb el qual intervé i transforma la quotidianitat, ratllant sovint l’absurd o trasformant-la en cos literari. Utilitza una imatge modificada, construïda amb posterioritat, amb la qual explora els límits del simulacre i la veracitat i experimentant amb tècniques contemporànies de manipulació de les imatges. 

La seva producció comprèn diverses peces de videoart, així com videoinstal·lacions. Ha realitzat també diverses col·laboracions amb músics i grups de teatre com els compositors Januibe Tejeira i Victor Ibarra, o la companyia la Fura dels Baus. 

La seva obra ha format part de nombrosos festivals internacionals de videoart, i ha estat presentada a institucions com Arts Santa Mònica (Barcelona), Académie de France, Palais de Tokyo (París), La Casa Encendida (Madrid), Les Abattoirs (Toulouse), MEIAC (Badajoz), Nam June Paik Art Center, Songwon Art Center (Corea del Sud), Art Museum NTUA, MOCA (Taipei), així com a fires internacionals com Los Angeles Art Fair‚ Beijing Art Fair o Art Basel Hong Kong. Ha realitzat diverses exposicions individuals a espais com Espacio Trapezio (Madrid), Espacio Creativo IMA (La Paz) o La Capilla del Palacio de Pronillo (Santander) i ha participat en diverses exposicions col·lectives a Alternative Loop Space (Seül), Galleria Boccanera (Trento), C1 Espace (Berlín), Sant Andreu Contemporani (Barcelona), CCCB (Barcelona), DIAS Kunsthal Vallensbæk (Dinamarca) o les biennals de Wroclaw, Puebla i Cerveira entre d’altres. 

La seva trajectòria ha estat reconeguda amb diversos premis internacionals. També ha realitzat diverses residències artístiques entre Espanya i França i ha realitzat diferents publicacions.

 

www.albertmerino.com

 

Esta entrada ha sido publicada en 2018, Explica'ns el teu rotllo y etiquetada como , , , , . Guarda el enlace permanente.